La iniciativa popular de no pagar peatges convocada el migdia d'aquest Primer de Maig en diversos punts de les autopistes catalanes està tenint molta afluència. Sota un ambient festiu amb pancartes de la campanya, senyeres, estelades i el soroll constant dels clàxons diversos ciutadans han acudit a la desena de punts on s'ha convocat al manifestació per denunciar un greuge cap a Catalunya respecte la resta de l'Estat amb les carreteres de pagament. A peu de peatge de la C-32 a Vilassar es pot veure que com a mínim tres de cinc vehicles passen sense pagar. Personal d'Abertis va apuntant les matrícules dels cotxes en una llibreta, mentre diversos conductors han sortit dels seus vehicles per reclamar que s'aixequin les barreres.

Abertis ha tancat algunes de les cabines manuals del peatge de la C-32 a Vilassar, potser amb l'objectiu d'atenuar la protesta. No obstant això, finalment, el personal de la companyia ha sortit a peu de carretera per anar anotant en una llibreta les matrícules dels vehicles que es van adherint a la iniciativa #novullpagar.

Entre els manifestants, el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, es dedica a repartir tríptics als conductors aturats al peatge de Vilassar, animant-los a participar a la protesta. Segons ell, aquest acte serveix per demostrar que "els catalans ja han dit prou" a l'"espoli espanyol".

A Vilassar, la presència policial és reduïda, fet que confirma la intenció que ja va avançar el conseller Felip Puig. Més que res, hi ha alguns Mossos d'Esquadra per vetllar per la seguretat dels periodistes.

En el cas de les cabines amb targeta, els usuaris que volen passar sense pagar, premen l'intèrfon d'ajuda i s'han d'esperar a què un treballador d'Abertis s'acosti a ells per tal de poder apuntar la seva matrícula. Els manifestants demanen que els deixin passar amb el semàfor en verd, per no cometre una infracció de trànsit. Observant a peu de peatge, es pot veure que la mitjana de temps que es tarda per passar sense pagar és de tres minuts.

Al peatge de sortida de l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant la situació és similar, també s'hi ha format llargues cues. En aquest punt també hi ha representants polítics, en aquest cas d'Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona.

Fent un cop d'ull a Twitter, la situació és similar als altres punts de la protesta. Els peatges on la Plataforma Prou Peatges ha convocat la manifestació de manera oficial són el de la C-32 a Vilassar en tots dos sentits; el de l'AP-7 a Martorell en sentit Barcelona; el de la C-33 A Mollet en tots dos sentits; el de la C-16 a Manresa en tots dos sentits; a la sortida de Girona Sud; a la sortida de Figueres Sud; als Túnels del Garraf; a la sortida Amposta-Deltebre; a la d'Ulldecona-Vinaròs; al peatge Terrassa-LesFonts; i a la sortida de Reus.

Al País Valencià s'ha convocat a les sortides d'Algemesí, Sagunt-València i Castelló.