La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aposta perquè l'austeritat sigui a partir d'ara el valor bàsic dels catalans, i no tanca la porta al diàleg amb Esquerra per estudiar noves alternatives a la política de retallades del Govern. Segons Ortega totes les alternatives que serveixin per mantenir els serveis "són igual de vàlides".

Aquest dissabte els republicans van oferir 'mà estesa' a la Generalitat per trobar vies de sortida a les retallades i ara és el Govern qui mostra la voluntat d'agafar-la sempre que es parli de propostes "vàlides i viables". Segons Ortega cal ser consicents del canvi de model que ha d'acabar amb la visió "d'actuar com a rics sense ser-ho".

La titular de Governació ha assegurat que "el govern està obert a totes les alternatives que facin possible mantenir els serveis bàsics als ciutadans" i per això "està disposat a parlar-ne si les propostes són vàlides i viables". Joana Ortega ha definit com a "realista" la visió que va donar aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas, del futur de Catalunya. Segons Ortega "cal ser conscients que hi ha hagut un canvi de model després d'haver fet inversions de país ric quan no n'erem" ja que "un valor com l'austeritat que no estava en tots els principis dels poders públics".

Oberta a la consulta del Pacte Fiscal

La vicepresidenta Joana Ortega s'ha mostrat oberta que una de les consultes que permeti fer la Llei de consultes que es tramitarà durant el 2012 sigui la del concert econòmic. En tot però cal que abans es desenvolupi aquesta proposta legislativa que "entrarà al Parlament abans de finals d'anys".