El tiquet moderador, la nova taxa que la Generalitat vol aplicar a les receptes dels medicaments, "estarà relacionada amb l´emissió de la recepta", segons ha explicat el Conseller de Salut, Boi Ruiz, aquest divendres. D´altra banda, ha assegurat que s´està estudiant la possibilitat que "els jubilats amb possibilitats no paguin pels medicaments i la gent que ha perdut l'atur hagi de pagar el 40%".

El conseller, que ha fet aquestes declaracions al programa ´Els matins de Catalunya Ràdio´, assegura que, tenint en compte que el tiquet moderador estarà a la recepta, la introducció d´aquesta nova taxa "té un cost zero".

Tanmateix ha defensat que la Generalitat té potestat per introduir-la doncs "està relacionada amb la recepta i per això sí que tenim competències". Al que ha afegit: "Les competències estan per exercir-les. Que l'Estat centri el debat en si tenim competències o no és empobrir-lo".

El conseller també ha tingut paraules per al personal sanitari que durant les últimes setmanes han protagonitzat manifestacions contra les retallades en els pressupostos de la Generalitat d'enguany. "Una part del personal sanitari ja ha fet un gran esforç de rebaixa salarial aquest 2011 i això anirà a compte del 2012", ha assegurat Ruiz.