El portaveu parlamentari del PP català, Enric Millo, suggereix la possibilitat que el seu partit entri en el Govern d'Artur Mas per garantir la seva estabilitat i facilitar les relacions amb l'Executiu que liderarà Mariano Rajoy.

Millo demana a CiU que "tingui en compte" l'opció d'incorporar els populars catalans al govern de la Generalitat, perquè un acord així evitaria que la federació nacionalista hagués d'"estar cada dia demanant permís i negociant ajudes per resoldre els problemes que té Catalunya".

Segons Millo, que acaba d'obtenir plaça de diputat del Congrés per Girona a les eleccions del 20 de novembre, "aquí s'obre una possibilitat" perquè el PPC deixi de ser l'única formació catalana que encara no ha pogut formar part del govern català.

A més, després dels resultats electorals del 20N, a CiU "ja no poden esgrimir el que deien en el passat, que arribar a acords amb el PP els perjudicava", ja que aquesta vegada el Govern va arribar a les eleccions després de pactar amb els populars els pressupostos de la Generalitat per a 2011 i les urnes "no els han castigat".

Millo es mostra sorprès que a CiU se segueixin fent "crides a socialistes i ERC per no caure en mans del PP, com si fos dolent, encara que fins al dia d'avui no els ha anat malament", ja que gràcies al suport dels populars als pressupostos de 2011 Mas "no ha hagut de convocar eleccions anticipades". El paper del PPC, segons Millo, pot consistir també a exercir d'interlocutor entre el govern català i el futur Executiu de Rajoy, que tindrà "un perfil català".

Sobre la possibilitat que renunciï a l'acta de diputat al Congrés per lliurar-se a altres tasques a Catalunya,diu que ningú li ho ha demanat de moment. Assegura que va voler liderar la llista del PPC al Congrés per Girona i li fa "il·lusió" exercir a Madrid, però es declara a disposició del que decideixi la direcció del PPC.

Davant les crítiques rebudes respecte a aquesta situació, va recordar que "el cas no seria extraordinari" i que Josep-Lluís Carod-Rovira es va presentar com a número u de la llista d'ERC per Barcelona el 2004 "i després es va quedar al Parlament".