L'alcalde de Lleida i candidat a primer secretari del PSC, Àngel Ros, ha qualificat de "bona notícia" que un "actiu del partit" com Miquel Iceta presenti la seva candidatura a liderar el PSC però s'ha mostrat partidari que el congrés del partit celebri abans un debat d'idees i, "si després tots anem en una direcció és quan es pot anar cap a processos d'unitat". Tot i això, Ros ha agraït l'oferiment d'Iceta per formar part d'una única candidatura que estaria encapçalada per aquest darrer però ha insistit que "la possible unitat s'ha de veure després que la societat catalana vegi el posicionament del PSC de les diferents visions que hi ha sobre Catalunya i de la seva relació amb l´Estat i Europa".

Per a Àngel Ros, és una "bona notícia" que Miquel Iceta, a qui ha qualificat "d'actiu del partit", presenti la seva candidatura a primer secretari del PSC i ha defensat que "estem demostrant que el PSC malgrat les crisis electorals que ha passat té banqueta suficient, persones amb ganes de liderar-lo i alternatives per tornar a ser aquest referent del catalanisme d'esquerres a Catalunya". Des de Lleida, Ros ha agraït l'oferiment de conformar una candidatura unitària que encapçalaria el mateix Iceta "perquè ho va formular ens uns termes excel•lents" i ha coincidit en defensar que l'elecció del candidat a la presidència de la Generalitat es faci mitjançant "un procés de primàries obertes implicant a tota la societat com històricament s'ha fet als Estats Units i darrerament a França".

Segons l'alcalde de Lleida, Miquel Iceta va fer una "excel•lent conferència", a la qual va assistir, però tot i l'oferiment d'Iceta a la resta d'aspirants d'una única candidatura, Ros considera que "cal seguir amb el procés congressual i que abans d'arribar a possibles acords cal fer el debat d'idees lliure perquè els militants i sobretot la societat catalans han de veure un debat d'idees en el PSC que resolgui temes com ara la política d'esquerres que necessita el país o una alternativa als partits conservadors que governen Catalunya i Espanya" o, també que defineixi d'una forma clara el model de relació entre el PSC i el PSOE, aspecte pel qual l'alcalde de Lleida es decanta perquè els socialistes catalans tinguin grup parlamentari propi "tot i que inicialment puguem passar pel concepte de veu pròpia". "Hem de fer aquest debat sobre les idees i el Miquel també anava per aquí, i si després tots anem en una direcció és quan es pot anar cap a processos d'unitat", ha remarcat.

Ros s'ha mostrat partidari que en el congrés del PSC deixés com a darrer tema a tractar la possibilitat d'una única candidatura, després d'analitzar el debat d'idees. "No podem defugir un debat, no podem defugir que la societat catalana vegi el nostre posicionament clar de les diferents visions que hi ha sobre Catalunya i de la relació de Catalunya amb Espanya i amb Europa". Així, ha sentenciat que "el tema de la possible unitat s'ha de veure després de saber cap on va l'oferta que des dels socialistes fem a Catalunya".