El fotògraf barceloní Guillem Valle es troba hospitalitzat a causa d'una pallissa que li van propinar agents de la policia egípcia després de ser detingut mentre cobria els successos violents al centre del Caire.

Valle, que treballa per al diari nord-americà "The Wall Street Journal", ha explicat avui a Efe que pateix una commoció cerebral com a conseqüència dels cops i que es troba en observació a l'hospital cairota de Kasr al Aini.

Aquest fotògraf, de 28 anys d'edat, ha denunciat que les forces de seguretat li van robar el seu equip fotogràfic, valorat en uns 8.000 euros, així com tots els seus diners, les targetes de crèdit i fins i tot la clau de l'habitació de l'hotel on s'allotjava.

Valle afirma que el seu treball consistia a fotografiar la plaça i els seus voltants, sense acostar-se a carrers on els enfrontaments eren més intensos, però que va decidir aproximar-s´hi durant una de les treves que es van declarar entre la policia i els manifestants.

"Em vaig aproximar perquè va començar un incendi en un edifici d'habitatges i tothom va parar de lluitar", recorda Valle, que afegeix que, mentre fotografiava als bombers apagant el foc, va ser detingut per un grup d'homes vestits de paisà.

Valle assegurar que aquests homes el van arrossegar fins al lloc on es trobaven els agents antiavalots: "Van començar a pegar-me mentre jo els deia que era periodista, vaig caure a terra i em van donar puntades de peu, cops amb porres i amb els punys", afirma.

El fotògraf explicar que els agents li van robar el seu equip i les seves pertinences mentre li propinaven la pallissa i ha afegit que, després de passar unes hores detingut, li van tornar el seu passaport i el van alliberar.

"Després de treure-m'ho tot, em van donar el passaport, em van preguntar si podia arribar a l'hotel i quan els vaig dir que no perquè no tenia diners, em van donar vint lliures per agafar un taxi", assegura.

Abans d'arribar a Egipte, Valle va viatjar a Líbia durant dos mesos per fotografiar el conflicte per l'Agència Europea de Fotografia (EPA, per les sigles en anglès).

A més, aquest jove fotògraf va guanyar el tercer premi World Press Photo 2010 en la modalitat de Retrats per la seva imatge d'un nòmada de l'ètnia dinka en Akkach, al Sudan.