22 de novembre de 2011
22.11.2011
Pressupostos generals

El desembre s'exposen els comptes i es validen al gener

Mas demana unitat per aprovar els pressupostos i recorda al PPC que ara té un plus de responsabilitat

22.11.2011 | 20:16

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest dimarts que el Govern vol un acord ampli pel que fa als pressupostos del 2012, però també ha recordat al PPC que ara té un plus de responsabilitat que no tenia abans precisament perquè governen Espanya. "Quan s'hagi d'anar a Brussel·les, hi anirà el senyor Rajoy. Ell serà el responsable de com quedi Espanya, i nosaltres en formem part. El que és lògic és que ens ajudem mútuament per intentar que el vaixell no s'embarranqui", ha argumentat en roda de premsa, on ha avançat que portarà els comptes al Parlament a mitjans de desembre, però no es podran aprovar fins a finals de gener o principis de febrer.

Mas ha anunciat aquest dimarts una sèrie de mesures per obtenir ingressos i evitar, així, una reducció major de la despesa en els propers pressupostos, encara no presentats. El president ha argumentat que ha hagut de prendre aquestes decisions sense saber què pensa fer el proper govern espanyol, i espera que pugui dir "amb molta rapidesa cap a on pensen anar" per tal d'elaborar els comptes. Tot això ho ha planificat amb un creixement de l'economia igual a zero i sense comptar amb què el proper govern central pagui aquest any a Catalunya el fons de competitivitat.

No tornar les bestretes a l'Estat

Una de les mesures que podria ajudar a les comunitats i als ens locals seria, segons Mas, que el futur govern espanyol permetés l'ajornament del pagament de les liquidacions dels anys 2008 i 2009 en concepte de les bestretes que l'Estat va avançar.

Seria una forma, ha dit, de facilitar un millor pagament als proveïdors, i s'ha mostrat convençut que seria "perfectament aplaudit" per tots els governs autonòmics, "que seran gairebé tots del PP amb algunes honroses excepcions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema