Les Terres de l'Ebre van viure ahir l'episodi de pluges més importants des del 1994, amb registres que van arribar als 200 litres per metre quadrat en diversos indrets de les comarques del Baix Camp i el Montsià. Aquests precipitacions van tallar carreteres, la via del tren i van provocar que els Bombers rebessin un centenar d'avisos per inundacions i desperfectes en el mobiliari urbà.

Al llarg de la matinada de dissabte a diumenge els bombers van haver de rescatar diverses persones d'un vehicle amb problemes a la zona del barranc dels Caputxins, a Tortosa, on havia crescut molt el pas de l'aigua. A Tortosa es van donar les incidències més importants perquè es va acumular molta aigua al canal de la dreta de l'Ebre amb un cabal molt superior a l'habitual. Amb tot, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), va comunicar a la Direcció General de Protecció Civil que la situació de l'Ebre és de cabal abundós però molt lluny de qualsevol situació de risc per desbordament.

Les pluges també van tenir incidències importants en els transports. La línia R16 entre Tortosa, L'Aldea i Amposta va quedar interrompuda

A banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) va informar que es va haver de tallar la C-42 entre l'Aldea i Tortosa; l'N-235 a l'Aldea i la TP-3311 a Galera. També es van haver de fer desviaments senyalitzats a la TV-3321 a Alcanar; la T-301 a Tortosa i la C-12 a Tortosa.

Pel que fa a la situació dels embassaments, el de Foix va arribar a la màxima capacitat i va començar a expulsar aigua.

A Tortosa, els barrancs i torrents de Remolins, els Caputxins, Sant Llàtzer, de la Llet i del Rastre es van desbordar en menys de mitja hora després de la pluja que ja s'havia acumulat durant tota la nit. Aquests desbordaments van fer que diversos indrets de la ciutat quedessin negats. Els veïns van haver de treure l'aigua amb galledes durant el matí.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assegurar que la prioritat era "desblocar els punts d'acumulació d'aigua" per si tornava a ploure, cosa que es va fer ahir a la tarda.