Una jutge ha absolt el líder de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, però ha imposat any i mig de presó a un regidor de la seva formació a Vic per uns pamflets xenòfobs, en la primera condemna d'Espanya a un polític per un delicte de provocació a l'odi racial.

En la seva sentència, el jutjat penal número 2 de Manresa absol Anglada, que afrontava també una petició fiscal d'any i mig de presó, en considerar que no hi ha indicis suficients per atribuir-li la ideació dels pamflets, malgrat ser president de la formació xenòfoba, que va augmentar la seva representació a Vic després de la distribució de la propaganda enjudiciada.

Per contra, la jutge ha condemnat el regidor de PxC Juan Carlos Fuentes per la distribució d'uns 3.000 pamflets apòcrifs, a nom d'una suposada associació magribina, amb continguts que ridiculitzaven aquest col·lectiu, durant la campanya electoral de les municipals del 2007.

De fet, la magistrada ha imposat al regidor la condemna sol·licitada per la Fiscalia i una multa de 4.860 euros, argumentant que no se li pot aplicar la pena mínima prevista per la llei.