Un jutge de Barcelona va ordenar ahir, en ple judici per l'homicidi imprudent del treballador d'un hotel del Fòrum de Barcelona, obrir una investigació contra un dels testimonis davant els indicis revelats en la vista que podria ser autor de l'agressió mortal.

En el jutjat penal número 5 de Barcelona es va celebrar el judici contra Marc R.V., fins ara únic acusat per la mort del treballador hoteler a les festes de la Mercè de Barcelona de 2009 en enfrontar-se amb un grup de joves que pretenien accedir als lavabos de l'establiment quan tornaven d'un recital multitudinari al Fòrum de Barcelona.

La Fiscalia demana tres anys i mig de presó per a Marc R.V. -únic imputat en la causa al costat d'un amic seu menor el cas del qual es va arxivar-, en considerar-lo l'autor material del cop de puny que va fer caure la víctima, morta a causa de l'impacte que va rebre al cap quan es va copejar contra el terra.

El judici es va iniciar amb la negativa del processat a contestar a les acusacions, mentre va anar responent amb monosíl·labs a les preguntes del seu lletrat per defensar que si bé va copejar a la cara un recepcionista i el treballador mort, no és l'autor del cop de puny que va causar la mort de la víctima.

Testimonis clau

Posteriorment, els relats dels testimonis de l'enfrontament, entre ells els mateixos treballadors de l'hotel, van anar sembrant dubtes sobre la culpabilitat de l'acusat i, no només això, apuntant amb les seves descripcions un amic del processat que també estava cridat a testificar.

El jove, Josep A., que mai no va estar imputat en la causa, va començar a declarar com a testimoni fins que el jutge, a la llum dels indicis que l'incriminaven, va suspendre la causa durant tres quarts d'hora i el va reprendre després per comunicar-li que ordenava la seva investigació. L'Ajuntament de Barcelona ha retirat els càrrecs contra el processat.