18 de novembre de 2011
18.11.2011
40 Años
40 Años
Protesta per les retallades

La CGT convoca 24 hores de vaga a la sanitat catalana

L'aturada durarà fins les 10 de la nit d'aquest divendres - Els serveis mínims estan sent com els d'un dia festiu

18.11.2011 | 11:55

El sindicat CGT ha convocat una vaga de 24 hores de durada a la sanitat catalana des de les 22.00 hores d'aquest dijous fins a la mateixa hora d'aquest divendres, fet que suposa la tercera jornada de vaga que viurà el sector aquesta setmana, després de la vaga mèdica de dimarts i dimecres.

La CGT no va obtenir representació a la Taula Sectorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) en les últimes eleccions sindicals i limita la seva representació a determinats centres de salut.

La conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims similars als de la vaga de metges, en els quals es garanteix el funcionament normal de les urgències i autoritza una activitat mínima semblant a la d'un dia festiu.

L'ordre, signada pel conseller Francesc Xavier Mena, fixa que els centres d'atenció primària (CAP) i extrahospitalària funcionin amb un mínim del 25% de la plantilla.

Per als serveis no relatius a urgències, el departament de Mena defensa que es funcioni com un dia festiu, excepte en aquells centres on la plantilla sigui semblant entre festiu i laborable, on els treballadors es veuran reduïts al 50%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema