El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha negat aquest dimecres que el Govern tingui la intenció d'acomiadar uns 4.000 professors i membres del personal d'administració i serveis (PAS) de les universitats. Castellà ha recordat que el professorat és permanent i 4.000 acomiadaments serien "inassumibles i impossibles" d'assumir pel sistema universitari. A més, ha volgut elogiar el paper dels equips directius i de gerència de les universitats públiques per "interioritzar" tant bé les restriccions pressupostàries.

Per això, ha recriminat que potser a algú li "molesti" aquesta situació i vulgui crear "alarma" dient que hi pot haver 4.000 acomiadaments, com va dir la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) en la convocatòria de la vaga d'aquest dijous. De fet, segons Castellà, s'està estudiant la possibilitat d'incorporar 100 professors cada any.

En referència a la vaga, Castellà ha demanat que es respecti tant el dret dels que vulguin fer vaga com el d'aquells que vulguin donar classe i rebre-la. "Són compatibles les dues coses", ha dit.