15 de novembre de 2011
15.11.2011

Recoder assegura que la continu´tat de l'aeroport d'Alguaire estÓ garantida

La Generalitat estÓ pendent que arribi l'autoritzaciˇ per volar fora de l'espai Schengen

15.11.2011 | 07:30

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va afirmar ahir que "la continuïtat de l'aeroport d'Alguaire està garantida" per l'acord amb l'operador turístic britànic Neilson-Thomas Cook.
En declaracions a la premsa després de l'acte inaugural del 800 aniversari del Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques, Recoder va explicar que no té dades sobre les informacions que operadors russos que anaven a treballar a l'aeroport d'Alguaire opten per Barcelona, tot i que va assenyalar que l'acord important ara per ara és el tancat amb els britànics a partir d'aquest hivern.
Per a això només queda pendent acabar la tramitació amb el Ministeri de l'Interior perquè el 19 de desembre estigui operatiu el punt fronterer a Alguaire, va recordar.
Fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat van explicar que els acords amb Ascent Travel i Pegas Touristik segueixen el seu curs habitual i que el Govern està pendent que arribi l'autorització per volar fora de l'espai Schengen des de les instal·lacions de Lleida.
La Generalitat havia arribat aquest estiu a un acord amb tots dos touroperadors russos segons el qual aportarien 13.000 esquiadors a les estacions de Baquèira, la Molina i Andorra.
L'arribada d'aquests touroperadors se sumaria a la compa?nyia britànica Neilson-Thomas Cook, les previsions de la qual són transportar al voltant de 34.000 passatgers, la majoria dels quals amb destinació als Pirineus.
Després de preguntar-li sobre per què els touroperadors russos estaven programant vols des de Barcelona i no des d'Alguaire, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va assenyalar que aquesta opció es basava en una qüestió d'oferta i demanda, i alhora va assenyalar la necessitat de comprar que té el turista rus, per la qual cosa Passeig de Gràcia i Andorra poden resultar destinacions molt atractives.
"Hem de fer Alguaire atractiu per a ells. El que nosaltres oferim és un entorn amb naturalesa i esquí", va sostenir Reñé en declaracions a Catalunya Ràdio.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema