Un jutjat ha condemnat al Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 6.600 euros els familiars d'una dona que va morir a l'Hospital d'Igualada l'any 2000 a causa d'una isquèmia intestinal que va tardar tres dies a detectar-se perquè el TAC no estava operatiu. En la seva sentència, el jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona estima el recurs presentat pels familiars de la pacient, en reconèixer que va existir un error en la prestació del servei per no haver-se realitzat les proves que haurien permès avançar el diagnòstic de la morta. L'associació Defensor del Pacient va denunciar que la indemnització fixada en la sentència és "ridícula" i demostra que "en la sanitat catalana és gratuït cometre negligències que es cobren la vida de les persones.

D'altra banda, un jutge ha condemnat al CatSalut i a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Sant Joan Despí a indemnitzar amb 70.000 euros a la família d'un jove pels danys i perjudicis que li van ocasionar després de ser operat el 2002 d'un cardiopatia congènita.

Segons la sentència, al jove -llavors de 13 anys- se li va practicar una intubació que li va provocar un estrenyiment, fet que li va ocasionar "greus dificultats respiratòries". El menor es va sotmetre a tota mena de tractaments i intervencions, patint quadres d'ansietat, incontinència urinària i febres, entre d'altres trastorns, fins que una nova operació va fer que millorés la seva salut.