Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 presumptes membres d'una banda de butroners dedicada a saquejar naus d'empreses de distribució de begudes alcohòliques i perfumeria a Barcelona i l'àrea metropolitana.

Segons va informar la policia catalana, la banda estava formada per un clan gitano que col·locava la mercaderia robada, i el líder líder del qual, Augusto Mejías A.P., feia encàrrecs al grup operatiu, liderat per Alejandro D.P., que s'ocupava dels robatoris.

Quan tenia un objectiu seleccionat, el grup de lladres, especialitzats a realitzar butrons-perforar parets per entrar en un immoble-, esperava al cap de setmana o un dia festiu per entrar a la nau.

El grup operatiu, integrat per set persones, podia passar-se el cap de setmana sencer treballant en un local, i es valia d'eines especialitzades per fer el butron: martells pneumàtics i generadors elèctrics, entre d'altres.

Una vegada dins, el grup inutilitzaven els sistemes d'alarma i amb diversos vehicles de càrrega es dirigien al punt d'accés de l'empresa i se n'emportaven els objectes sostrets.