El director assistencial de l'Hospital Vall d'Hebron, Jaume Roigé, ha assegurat aquest dilluns al matí que la pacient de Tossa de Mar que va morir d'un aneurisma va ser intervinguda quan els metges van creure que s'havia d'operar. Ha negat rotundament que hi hagués "cap quiròfan tancat" i ha afirmat que si la dona hagués estat operada abans tampoc no s'hagués pogut fer res per salvar la seva vida. Vall d'Hebron és un centre hospitalari de referència "a tot l'estat espanyol" en el tractament de l'hemorràgia supra-aracnoidea, una malaltia greu, amb un 40% de mortalitat. "Aquest hospital creu que es van destinar tots els recursos tant tècnics com humans pel tractament de la pacient".

El director assistencial de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Jaume Roigé, ha atès a l'entrada principal de l'edifici els mitjans de comunicació per fer pública la reacció del centre davant la querella presentada per Natalia Fuertes Mesa per la mort de la seva mare, afectada per una hemorragia supra-aracnoidea.

La pacient "va rebre el tractament adequat" i va ser intervinguda quan "els metges especialistes van considerar que havia de ser intervinguda". "No hi havia cap quiròfan tancat". En cap cas les 65 hores que van trigar a operar-la, ni el seu periple pels quatre centre mèdics que van visitar, expliquen el seu tràgic desenllaç.

Encara que hagués estat operada abans "no s'hagués pogut fer res per salvar la seva vida", ha assegurat amb contundència. La seva mort va ser el resultat de la seva afecció, una malaltia molt greu que té "un 40% de mortalitat" i de la qual "aquest hospital és un centre de referència a tot l'estat espanyol".