14 de novembre de 2011
14.11.2011
Vaga dels metges

Els serveis mínims seran semblants als d'un dia festiu

Es garantirà el normal funcionament d'urgències i tractaments oncològics, segons l'ordre de la Generalitat

14.11.2011 | 18:54

Els serveis mínims decretats pel Departament d'Empresa i Ocupació durant la vaga de metges convocada per aquests dimarts i dimecres seran similar als treballadors que ho fan en un dia festiu.

A banda d'això, l'ordre assegura que es garantirà el normal funcionament de les urgències i de les unitats especials (cures intensives, hemodiàlisi, parts i totes les unitats d'urgència vital), així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i s'haurà d'atendre l'activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu a criteri de la direcció mèdica. En els centres d'atenció primària treballarà un quart de la plantilla durant la primera jornada de l'atura i un terç durant la segona.

L'ordre també assegura que s'haurà d'atendre a tots els malalts ingressats i garantir l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre d'assistència primària i extrahospitalària.

Pel que fa al servei de transport sanitari, haurà de treballar tot el personal necessari per atendre totes les urgències, els tractaments oncològics, de diàlisi i d'oxigenoteràpia, així com el necessari per a les proves que es considerin urgents. Els farmacèutics mantindran el personal per als serveis de guàrdia i nit establerts.

La resta de serveis que no s'inclouen en els anteriors funcionaran amb el mateix personal que el d'un dia festiu, excepte aquells centres on aquest sigui igual a la plantilla dels dies laborables, on haurà de treballar el 50% de la mateixa.

Fonts del Departament de Salut han informat que ha de ser cada centre, amb la previsió de quants metges els hi hagin comunicat que faran vaga, els que han de reprogramar l'activitat que no s'atengui durant aquest dos dies. De totes maneres, han recomanat als ciutadans que tinguin alguna assistència fora de les urgents programades que per més seguretat truquin al seu centre abans d'anar-hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema