La Generalitat ha ampliat l'emissió de bons minoristes en 300 milions d'euros, fins a un total de 4.300, i ha allargat el termini de col·locació un dia, fins avui, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

La decisió s'ha pres donada la bona demanda d'aquests bons i després que el Consell de Ministres autoritzés el divendres a Catalunya a realitzar noves emissions de bons i obligacions i concertar préstecs a l'interior ia l'exterior a curt termini fins a un import de 1.240 milions d'euros.

En el cas de l'emissió de bons actual, la Generalitat exposa que "les peticions d'inversors acceptades per les entitats col·locadores estan arribant a cobrir l'import màxim que tenen assignat algunes entitats".

Els bons a un any, que ofereixen una rendibilitat del 4,75%, són els que més acceptació estan tenint, encara que també hi ha demanda per als bons a dos anys, que ofereixen un interès del 5,25%.

El Govern encara està decidint a través de quin vehicle finançar per als 940 milions autoritzats restants, han explicat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Economia i Coneixement.