Els moviments antitaurins al Perú han començat una intensa campanya per aconseguir la prohibició de les curses de braus al país, en el que se celebren més de 400 celebracions a l'any d'aquesta tradició que va començar al segle XVI.

Des del 2009, diversos moviments contra les curses de braus recorren el país amb iniciatives que busquen "no només beneficiar als animals, sinó també a la societat, perquè la violència ens afecta a tots", segons va afirmar l'argentí resident a Espanya Leonardo Anselmi, director de la Fundació Franz Weber.

Anselmi, el gestor de la iniciativa que va aconseguir l'abolició de les curses de braus a Catalunya, va arribar a Lima per recolzar una campanya similar, que impulsa l'organització local Perú Antitaurí i que està sent recolzada per congressistes de diverses agrupacions polítiques.

"Nosaltres considerem que les curses de braus són la forma més descarada que té un sector reduït de la societat per expressar la violència que s'exerceix sobre els animals en general", va afirmar el representant del Perú Antitaurí Luis Berrospi.