El Parlament ha aprovat aquest dijous reconèixer l'Himne de Pau Casals com a himne oficial de l'ONU. La proposta, presentada per ERC, ha estat acordada en la comissió d'Acció Exterior i de la UE i insta el Govern i el govern espanyol a iniciar els tràmits perquè l'ONU reconegui l'Himne de les Nacions Unides amb música de Pau Casals "com a himne oficial de l'organització".

ERC ha expressat la seva satisfacció per l'acord i considera que "seria un acte de justícia que les Nacions Unides l'aprovessin com a himne oficial", segons ha dit el diputat Pere Aragonès, el qual ha assegurat que l'aprovació "té un especial interès per Catalunya", ja que Casals "va projectar mundialment la seva catalanitat".

ERC ha decidit fer aquesta proposta coincidint amb el 40è aniversari, el passat 24 d'octubre, de la intervenció de Pau Casals a les Nacions Unides, quan va interpretar l''Himne de la Pau' davant de l'Assemblea General de l'ONU amb motiu del 25è aniversari de l'organització. Casals va rebre la Medalla de la Pau i va pronunciar un discurs que ha passat a la història.

Pau Casals va compondre l'himne de les Nacions Unides o 'Himne de la Pau' per encàrrec de l'aleshores secretari general U-Thant. Llavors el músic català vivia a l'exili i s'havia compromès a no tornar a Espanya mentre governés el dictador Franco.

La Fundació Pau Casals ha demanat l'oficialitat de l'himne en diverses ocasions.