L'Audiència de Barcelona ha dictat presó sense fiança per al regidor de Masquefa Juan José García Mora, que el 12 d'octubre passat va ser detingut per atropellar intencionadament dos veïns i després els va enviar un missatge amenaçador mentre estava en llibertat provisional.

En un acte, la secció novena de l'Audiència ha estimat el recurs que va presentar la Fiscalia contra la decisió del jutge de guàrdia de Martorell de deixar en llibertat el regidor, acusat de dos delictes d'intent d'homicidi, quan va ser detingut per segona vegada per incomplir l'ordre judicial d'allunyament de les víctimes.

El regidor tenia prohibit comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes, a les quals va atropellar amb la seva furgoneta el 12 d'octubre passat per haver retirat una bandera espanyola que ell havia col·locat sobre una tanca davant les portes del consistori de Masquefa.

El tribunal argumenta en el seu acte que el missatge telefònic que va enviar el processat a les víctimes, en què els insultava anomenant-los "'catalufos' maricons" i els amenaçava de matar-los amb el seu "camió de 3.500 quilos", denota "el nul efecte dissuasiu" de la mesura cautelar que se li va imposar.

"Ja estic venint amb el meu camió de 3.500 quilos. Foteu-vos 'catalufos' maricons, a la pròxima us mato, si vols alguna cosa de mi sóc als bars bevent orujo. Visca Espanya i Amunt Franco", deia el missatge que el regidor va enviar el mateix dia que se li va notificar la mesura d'allunyament.

L'Audiència ha acordat l'empresonament del regidor per considerar que, així, "es conjura de forma real el patent risc" que pugui atemptar de nou no només contra els dos veïns atropellats, "sinó també d'altres potencials víctimes que professen un ideari polític diferent i advers de l'imputat".

L'acte reprotxa al processat el seu "menyspreu" a la possibilitat que se li va oferir per via judicial de continuar en llibertat amb només mesures d'allunyament, malgrat que per la seva condició de regidor hauria de ser una "persona gelosa" en el compliment de les resolucions judicials.