10 de novembre de 2011
10.11.2011

La jutge envia a judici el cap de bombers d'Horta per cinc homicidis

Veu suficients indicis per mantenir la imputació a Carles Font, que era el Delta 0 en el moment dels fets

10.11.2011 | 07:30

La jutge de Gandesa que investiga l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan ha decidit enviar a judici el bomber Carles Font (Delta 0), acusat de cinc delictes d'homicidi imprudent, segons que van informar fonts judicials.
En un acte de procediment ?abreujat, la titular del jutjat d'instrucció de Gandesa, Laura Martínez Salom, ha donat per conclosa la investigació judicial del cas i ha considerat que hi ha suficients indicis per mantenir la imputació de Delta 0, cap de guàrdia dels bombers en el moment dels fets.
Una vegada finalitzada la instrucció del cas, ara hauran de ser la fiscalia i les acusacions particulars les que hauran de presentar els seus escrits de qualificació provisional.
En l'acte, la jutge separa la causa en dues parts, una en la qual manté la imputació d'un delicte d'incendi forestal als dos suposats piròmans, Juan Antonio P. i Lorenzo F., el cas del qual serà vist a través del Tribunal del Jurat, i la de Delta 0, que serà competència del jutjat penal.
En l'incendi d'Horta de Sant Joan, ocorregut al juliol de 2009, van morir-hi cinc bombers i un sisè va resultar amb ferides molt greus en quedar atrapats per una bola de foc per un canvi brusc del sentit de les flames. En la seva interlocutòria , la jutge disposa així mateix que "no hi ha lloc" a l'acarament entre Delta 0 i diferents testimonis que va sol·licitar el procurador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema