El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha reiterat aquest dijous a Catalunya Ràdio que el model sanitari que defensa l'executiu català no preveu privatitzacions de serveis ni de centres. Ruiz ha afegit, però, que cal entendre per privatitzar "que la gent s'hagués de pagar un servei de la seva butxaca". En canvi, no ha considerat que es pugui catalogar d'aquesta manera el fet que un equipament "sigui públic o sigui privat". Tot i això, posteriorment ha assegurat que Sanitat no preveu privatitzar centres. Ruiz també ha apel•lat a la responsabilitat del PSC perquè no utilitzi els conflictes a la sanitat com a instrument electoral ara que comença la campanya del 20-N.

Ruiz ha assegurat que el model sanitari que defensa l'executiu encapçalat per Artur Mas no preveu privatitzacions. "Nosaltres -ha dit- no podem privatitzar cap tipus de servei públic". Ha vingut aleshores el matís: "Entenent per privatitzar que la gent s'hagués de pagar un servei de la seva butxaca. Això és privatitzar. Que un equipament sigui públic o sigui privat això no és privatitzar. Sant Joan de Déu és privat i tothom considera que és un hospital públic". Tot i això, posteriorment ha afegit que no es preveu tampoc privatitzar cap centre.

Crida a la responsabilitat

El dia que comença la campanya electoral per a les eleccions del 20 de novembre, Ruiz també ha volgut fer una crida a la responsabilitat al Partit dels Socialistes de Catalunya. Ruiz ha dit: "No es pot dir el mateix dia que tenim un èxit tan important com el bon resultat d'una operació intrauterina d'un fetus amb espina bífida que el sistema sanitari està d'apagada. Crec que hem de ser una mica responsables. Ara ve una campanya electoral i voldria fer una crida a la responsabilitat al Partit Socialista que és un partit de govern".

El conflicte de l'ICS

Finalment, el conseller de Sanitat també ha parlat del conflicte que enfronta la plantilla de l'Institut Català de la Salut (ICS) amb els responsables del seu Departament. El motiu són les retallades que el Govern vol aplicar als sous de la plantilla per aconseguir estalviar 45 milions d'euros a la institució d'ara i fins a final d'any.

Ruiz ha reiterat que la solució de retallar sous és l'alternativa a retallar plantilla, i que s'ha aplicat a la resta de la xarxa sanitària catalana. A més ha dit que els ajustaments s'haurien d'aplicar el mes de desembre, tenint en compte que es cobra la paga de Nadal i l'impacte, al seu parer, seria menor.

En cas que no s'arribés a un acord sobre aquest extrem, l'alternativa seria "revisar" les "dedicacions futures" del personal eventual i interí, un fet que es començaria a estudiar a principis de desembre.