01 de novembre de 2011
01.11.2011
Servei Català de Trànsit

Trànsit avala la conducció acompanyada pels novells

Joan Aregio creu que cal aclarir detalls com qui pot ser l'acompanyant o qui té la responsabilitat en cas d'accident

01.11.2011 | 19:10

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha valorat positivament la mesura de conducció acompanyada per a conductors en pràctiques abans de treure's el carnet per millorar l'experiència, tot i que ha advertit que posar-ho en marxa "no és tan senzill".

En una entrevista d'Europa Press, Aregio ha asseverat: "A priori no em sembla gens malament, però cal conèixer-ne els detalls", com per exemple qui pot ser l'acompanyant, com ha de ser el vehicle i qui té la responsabilitat en cas d'accident.

Segons el màxim responsable de l'SCT, en els accidents "el factor humà pesa molt i entre les coses que pesen molt en el factor humà hi ha la praxi, saber conduir, que és més que aprovar un examen".

Aregio aplaudeix qualsevol mesura que sumi experiència, tot i que es mostra molt cautelós amb la regulació, ja que creu que, per exemple, han de definir-se també qüestions com si els acompanyants han de tenir una formació i si els cotxes utilitzats han de tenir doble pedal.

El Racc va plantejar fa uns dies en una roda de premsa que s'implementi la conducció acompanyada en joves abans de treure's el carnet de conduir com a fórmula per reduir els accidents en aquest col·lectiu, alineant-se així amb la proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT).

La DGT proposa, tot i que ho deixarà per a la pròxima legislatura, que els joves menors de 18 anys puguin conduir acompanyats d'una persona amb carnet de conduir si han aprovat l'examen teòric i han superat hores de classes pràctiques a l'autoescola.

El Racc també creu que podria fer-se després de treure's el carnet, ja que en el primer any de conducció la probabilitat de tenir un accident és cinc vegades superior a causa de la falta d'experiència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema