La Generalitat obrirà la setmana que ve el període de preinscripció per obtenir un certificat o títol d'FP que acrediti l'experiència laboral o la formació no formal de més de 8.000 persones. El departament d'Ensenyament i el d'Empresa i Ocupació obriran un procés perquè aquelles persones que tinguin experiència professional en un sector determinat però no tinguin cap titulació oficial, puguin obtenir-la, després d'acreditar els seus coneixements. Hi haurà vuit àmbits concrets on els aspirants podran presentar-se: dependència, educació infantil, trasllat sanitari, condicionament físic, hoteleria, automoció, biocides i aigua, i cada àmbit tindrà diverses unitats de competència més especialitzades.

Del 8 al 17 de novembre els aspirants podran presentar les seves sol·licituds a través de l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT) de la Generalitat. Si són acceptats, durant cinc sessions presencials se'ls assessorarà perquè elabori el seu historial professional i formatiu i identifiqui quin és el seu perfil; es comprovarà la competència professional del candidat i, finalment, una comissió avaluadora durà a terme la certificació oficial. Cada aspirant podrà presentar-se a un màxim de dues qualificacions professionals del mateix àmbit.

De l'àmbit de la dependència hi ha 6.218 places, d'educació infantil i condicionament, 500 per cadascun, 300 de l'àmbit de l'aigua i de trasllat sanitari i 100 per biocides, automoció i hoteleria. Si algun àmbit no s'omple, es podran redistribuir les places.