Amb l'únic vot en contra de CiU, el Parlament ha acceptat la proposta de resolució del grup socialista per instar el Govern a "reformar urgentment la Renda Mínima d'Inserció".

Una reforma que ha d'arribar des de "l'acord i el consens amb el conjunt d'administracions, institucions, entitats i agents socials i econòmics implicats en la lluita contra l'exclusió social".

A més, la mateixa proposta socialista reclama que el Govern compensi a tots aquells ajuntaments i entitats socials que hagin hagut d'intervenir davant de situacions d'emergència provocades pels canvis en la forma de pagament de la RMI. El Parlament també demana a l'executiu que resolgui "urgentment" l'acumulació d'expedients.

ICV-EUiA i ERC també havien presentat diferents propostes de resolució sobre la RMI però finalment han estat rebutjades. En el cas dels ecosocialistes, sol·licitaven suspendre el desplegament de la llei fins que no s'hagués assolit un ampli acord amb entitats socials i grups parlamentaris. Una opció que no ha convençut a la majoria dels diputats, com tampoc ho ha fet la proposta d'ERC, que instava el Govern a modificar el decret de desplegament de la llei en un termini màxim de tres mesos.

Així mateix, lL'oposició en bloc ha aprovat una proposta de resolució en el Debat de Política General que reprova els canvis que ha introduït el Govern en la Renda Mínima d'Inserció (RMI).

La resolució, que ha sortit endavant amb els únics vots en contra de CiU, constata "el sofriment i el greuge que han patit desenes de milers de famílies catalanes a partir de la decisió del Govern de canviar la forma de pagament durant l'estiu".

L'oposició, en canvi, s'ha mostrat desunida a l'hora de reprovar el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, una resolució que ha estat rebutjada gràcies al 'no' de CiU i PP, i l'abstenció d'ERC.