La Comissió de Cultura del Parlament ha aprovat aquest dimecres la compareixença del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, perquè expliqui la decisió del Govern de sol·licitar al Consorci del Palau de la Música -del qual la Generalitat en forma part- que no citi a declarar com a imputats Daniel Osácar i Àngel Colom en la investigació sobre un presumpte finançament irregular de CDC amb fons públics a través de Ferrovial i del Palau de la Música.

Tots els partits en la Comissió han donat suport a la proposta d'ICV-EUiA. Una unanimitat que també es va veure en la Comissió de Justícia de la passada setmana quan es va aprovar la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, pel mateix tema.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va demanar el passat 21 de gener la compareixença del conseller Mascarell i de Gordó perquè donin explicacions al Parlament sobre la decisió "insòlita, partidista i poc independent" que ha pres el Govern de no acusar Daniel Osàcar i Àngel Colom, "fins i tot quan Hisenda i la Fiscalia els ha assenyalat com a implicats".

El conseller Mascarell en resposta a Herrera es va mostrar disposat a comparèixer al Parlament "si hi ha una demanda" d'algun partit perquè, va dir, "és la seva feina i obligació". Mascarell va expressar que els motius que havien portat al Govern a decidir de no citar a declarar com a imputats a Osácar i Colom 'ja se'n parlaria al Parlament quan toqués".

L'aprovació d'aquesta nova compareixença es porta a terme una setmana després que es tirés endavant la de Gordó. ICV-EUiA i PSC havien presentat dues sol·licituds en el mateix sentit, però els socialistes també havien demanat que comparegués la cap del Gabinet Jurídic, Margarida Gil, punt que no va prosperar.

CiU va votar a favor de la compareixença de Gordó, així com la resta de partits, per afavorir la "transparència" i "acabar ja amb aquest tema". Tot i això, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va assegurat que Gordó "poca cosa podrà explicar" en la seva compareixença al Parlament. Segons Turull, "l'estratègia jurídica de la Generalitat la porten els seus advocats i aquests actuen amb criteris de defensa de la institució i jurídics".