El secretari general del Sindicat de Metges de Catalunya, Antoni Gallego, s'ha mostrat decebut en declaracions a l'ACN per l'elecció de Boi Ruiz com a nou conseller de Sanitat. Gallego ha recordat que el sector coneix Ruiz 'de fa molt de temps' i l'ha qualificat d''home de la patronal'. A més ha afegit que en la vaga de metges de la primavera del 2006 'va tenir un protagonisme fonamental com a interlocutor d'enfrontament'. Per tot plegat ha assegurat que el sindicat no necessita el benefici dels 100 primers dies de Ruiz al capdavant del Departament de Salut.

Gallego ha afirmat que el sindicat entén que la situació econòmica del país ha fet posicionar un home de la patronal dins del govern d'Artur Mas, 'però la relació amb el metge no ha millorat'. A més ha advertit que, tenint en compte 'l'historial d'enfrontament' de Ruiz, serà difícil 'arribar a pautes de consens'. Tot i això ha recordat que la situació 'és crítica' i ha assegurat que el nou Govern 'no tindrà més remei' que parlar amb el sindicat que representa.

Pel que fa a la situació de la sanitat catalana, Gallego l'analitza des de tres perspectives: 'En primer lloc, la situació de decepció del metge que ha fet un esforç des de fa set o vuit anys per fer sostenible aquest país. En segon lloc tenim una persona que coneix la problemàtica econòmica del país i sap les aspiracions i necessitats que tenim de representació i de convenir i d'acordar amb l'administració sanitària. I en tercer lloc tenim un govern que necessita urgentment que la despesa sanitària s'estabilitzi o, si més no, es faci més eficient'.