El partit liderat per Josep Anglada, Plataforma per Catalunya, s'ha quedat a les portes d'entrar al Parlament de Catalunya ja que ha obtingut 75.321 vots, un 2,42% dels total i no ha aconseguit el 3% necessari per aconseguir representació parlamentària. El partit Reagrupament Independentista, liderat per Joan Carretero, ha aconseguit 39.922 vots, un 1,28% del total, i per tant també ha quedat fora del Parlament. Entre els 32 partits que no han obtingut representació, també s'hi troben Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), amb el seu canditat Antonio Robles, exdiputat de C's, i Alternativa de Govern, liderat per l'exdiputada del PPC, Montserrat Nebrera.

32 partits no han aconseguit el 3% necessari per aconseguir representació parlamentària. El partit que ha quedat més a prop de la xifra ha estat Plataforma per Catalunya (PxC), liderat per Josep Anglada, que ha obtingut 75.301 vots, un 2,42% del total.

Seguit d'aquest partit, tampoc no ha aconseguit cap escó el partit liderat per Joan Carretero, Reagrupament Independentista (RI.cat), ja que ha aconseguit 39.916 vots, un 1,28% del total. Seguidament, Escons en Blanc - Ciudadanos en blanco (Eb-CenB) ha obtingut 18.624 vots, un 0,60%; Els Verds - Grup Verd Europeu (EV-GVE), 15.449 vots, un 0,50%, i Pacma (Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal) - Animalista, 13.848 vots, un 0,44%.

Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), amb el seu candidat Antonio Robles, exdiputat de C's, ha quedat com la novena força política sense representació en obtenir 5.293 vots, un 0,17%. Alternativa de Govern, liderat per l'exdiputada del PPC Montserrat Nebrera, se situa com la dotzena força sense representació, en haver aconseguit 2.187 vots, un 0,07%.

Plataforma per Catalunya, a punt de donar la sorpresa

Tot i no haver aconseguit cap diputat, 'Plataforma per Catalunya (PxC) està més forta que mai'. Així valorava el líder de Plataforma per Catalunya (PxC), el vigatà Josep Anglada, el resultat de les eleccions al Parlament. I és que PxC ha estat a punt de donar la sorpresa, ja que, a l'inici de l'escrutini, el partit sumava 3 diputats i amb el 40% de vots escrutats, obtenia 2 escons. Però quan ja s'havien recomptat el 60% de les paperetes el partit d'Anglada ha caigut de l'arc parlamentari.

PxC ha estat la vuitena força més votada i és el grup sense representació parlamentària que s'ha quedat més a prop d'obtenir un diputat. 'Que ningú posi en dubte que a les properes eleccions entrarem al Parlament català', ha dit Anglada, el qual ha avançat que el partit presentarà més candidatures a les properes eleccions municipals. 'Seguirem treballant per aquells que creuen que primer som els de casa i després els immigrants', ha afegit.

'Continuarem lluitant perquè Catalunya no sigui un país sota el poder de l'Islam', ha declarat Josep Anglada al més d'un centenar de simpatitzants de PxC que s'han aplegat a l'hotel Catalonia Barcelona Plaza per donar suport al partit en la nit electoral. Els militants l'han rebut amb aplaudiments i crits de 'Josep Anglada, em caus de puta mare', 'Es veu, se sent, Anglada president' i 'Catalunya cristiana, no musulmana'.

Durant el seu parlament, Anglada ha destacat els resultats obtinguts a Osona, on PxC ha estat la cinquena força més votada amb un 4,48% de les paperetes, 'per davant del PP i d'Iniciativa', ha celebrat el candidat, que alhora és regidor a l'Ajuntament de Vic. Anglada s'ha mostrat especialment satisfet dels resultats obtinguts al Vendrell (7,02% dels vots), Vic (5,82%), l'Hospitalet de Llobregat (4,05%), Mataró (3,40%) i Vilafranca del Penedès (2,55%).

'No hem entrat al Parlament, però crec que és una victòria perquè és important que arreu de Catalunya ens coneguin', ha valorat Anglada, que ha criticat els mitjans de comunicació per haver 'silenciat' el seu partit. En aquest context, el vigatà ha valorat positivament els resultats, 'tenint en compte que altres partits, com Ciutadans, han tingut tots els mitjans a la seva disposició i estan frec a frec amb Plataforma per Catalunya'.

Aquesta era la primera vegada que PxC es presentava als comicis del país. Actualment té representació municipal a Vic (4 regidors), el Vendrell (4), Manlleu (2), Cervera (2), Manresa (1), Roda de Ter (1), Olot (1), les Franqueses del Vallès (1), Tàrrega (1), Sant Martí de Riucorb (1) i Tarrés (1).