L'anunci del president de la Generalitat, José Montilla, que no reeditarà el tripartit 'encara que sumi' no ha agradat al candidat d'ICV-EUiA. Joan Herrera opina que Montilla està anunciant que es 'rendeix' davant CiU. 'O les esquerres governen de forma plural o qui governa és Convergència i Unió', ha explicat el secretari general d'Iniciativa.

Els militant del partit, ha continuat Herrera, no es 'rendeixen' ni es 'resignen' a què hi hagi un canvi de govern que afavoreixi 'les dretes'. Per això, des d'Iniciativa, es considera que un pacte entre els diferents partits d'esquerres del Parlament és la única via per impedir que Convergència i Unió torni a governar set anys després.

'Volem més polítiques d'esquerres i més polítiques socials', ha assegurat el secretari general del partit, i la 'única' manera d'aconseguir-ho és, segons ell, que ICV-EUiA tingui 'més' pes al Parlament que resulti de les properes eleccions.

Joan Herrera ha fet aquestes declaracions des del Centre d'Informació del Parc de Collserola. Ha estat acompanyat pel conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i per diversos alcaldables del partit als municipis que limiten amb el recentment declarat Parc Natural de Collserola. L'acte ha servit per agrair l'esforç de tots els que han 'lluitat' perquè Collserola hagi estat declarat Parc Natural i per 'felicitar' els ciutadans que el podran gaudir.

'Quan tothom es rendeix nosaltres no ens rendim', ha assegurat el secretari general d'Iniciativa quan ha parlat de la 'perseverança' que han tingut els ecosocialistes perquè finalment Collserola hagi esdevingut un nou Parc Natural. 'Convergència no va voler quan governava però, al final, ens n'hem sortit', ha apuntat Herrera.