Canvi de plans als pobles de l'Alt Empordà que celebraven Carnaval aquest segon cap de setmana del mes de març. Albanyà, Fortià, Maçanet de Cabrenys i Santa Llogaia van haver de reformular la programació del Carnestoltes per les pluges a la comarca.

Fortià va canviar la ubicació del Carnaval per poder-lo gaudir. L'Ajuntament va decidir reubicar la festa al Centre Agrícola Social amb la xocolatada popular, l'actuació dels Atrapasomnis i de Radio Cassette Night. En principi, s'havia de fer rua de carnaval a les quatre de la tarda, però la pluja ho va impedir.

Pel que fa a Maçanet de Cabrenys, el consistori va anunciar, a través de Facebook, que amb la pluja sense parar, seguia la convocatòria al pàrquing e l'Oficina de Turisme, tot i que les carrosses, finalment, no van sortir. El ball amb l'Orquestra Mitjanit sí que es va celebrar a la sala d'espectacles.

A Santa Llogaia, la rua de Carnaval també es va suspendre, però la festa va tenir lloc al Centre Cívic, a dos quarts de sis de la tarda, amb la resta d'actes programats. Així, la xocolatada i el berenar amb l'animació dels Pallassos Tururut es van celebrar, de la mateixa manera que els premis per a la millor disfressa en categories infantil, adult i grup.

A Pedret i Marzà, la festa té lloc aquest diumenge 13 de març, a partir de dos quarts de sis de la tarda. L'espai escollit és cobert, el Centre Cívic, així que l'animació infantil amb Disco Baby segueix tal com estava prevista.