Un any més Maçanet de Cabrenys s’apunta a la gresca de carnaval que entra ja en la seva recta fina, a la comarca i ho fa amb propostes per tota la família, aquest dissabte: «A tothom li agrada la disbauxa, som dels últims municipis en celebrar la festa i ho aprofitem al màxim» destaca l’alcaldessa Mercè Bosch.

Des de fa tres anys «el plat fort del carnaval és la rua nocturna que cada vegada té més participants i carrosses més espectaculars». L’Ajuntament va decidir substituir el concurs de disfresses que es feia a la Sala, apostant per una rua al carrer que ha estat en cada edició un èxit. Unes 200 persones van desfilar l’any passat per Maçanet de Cabrenys i van desfilar-hi una dotzena de carrosses: «Aquest dissabte esperem, almenys, comptar amb aquesta participació o incrementar-la». De moment ja s’han apuntat diferents grups nombrosos per desfilar, «majoritàriament són gent d’aquí del poble, o gent que hi té casa de segona residència, és a dir amb una vinculació amb el poble, tot i que animen a tothom de la comarca a participar».

Programa d’actes

La festa del carnaval s’obre dissabte amb la Rua infantil, a la plaça de la Vila, per als més petits, que té molt bona participació de gent, comenta l’alcaldessa. En acabar el recorregut per dins del poble, s’ofereix berenar i ball al Catau, en una festa amenitzada pels joves del poble. El mateix dia a les deu de la nit es farà la rua nocturna de carnaval, que surt des de l’aparcament municipal amb les carrosses, recorre els voltants del poble i s’acaba a la plaça. Per seguir la gresca i xerinola, en acabar hi haurà ball de disfresses amb La Massovera Barbuda i música Dj per allargar la festa.

Les inscripcions a la rua es poden fer fins al 5 de març, a l’Ajuntament. «Estem molt contents de la participació, cada vegada la gent ho fa més bé en originalitat en la creació de les carrosses», explica Mercè Bosch sobre el treball que fan les diferents colles. L’any passat una d’elles en què anaven vestits de «sevillanos», van utilitzar un carretó de supermercat i hi van posar un pernil a sobre, mentre l’anaven repartint entre el públic, una proposta senzilla però original que va sorprendre el públic de la festa, recorda l’alcaldessa.