L'èxit del nou format de Carnaval de Fortià, aplicat per primer cop l'any passat, ha impulsat l'Ajuntament, enguany, a repetir la fórmula. Aquesta va consistir en un non-stop, és a dir, iniciar la festa i no aturar-la fins al final, sense pauses. Com explica l'alcalde, Francesc Brugués, això ha evitat que molt del públic que inicialment marxava optés, ara, per quedar-se. La sessió continua i, enguany, es concentra tota dissabte.

El tret de sortida serà a les quatre de la tarda i tindrà un component gastronòmic, ja que s'oferirà a tots els participants una bona xocolatada. «Es tracta que tothom agafi forces», reconeix l'alcalde. Agafar forces per tenir la suficient empenta per aguantar tota la rua de Carnaval. El punt de concentració serà la plaça de l'Església i la rua, que habitualment concentra unes tres-centes persones, desfila per diferents carrers del poble fins a arribar al Centre Agrícola i Social. Allà, afegeix Brugués, el duet Rikus oferirà l'espectacle Per Carnaval Xerinola.

«El nostre és un Carnaval molt familiar, que mou gent de totes les edats, però sobretot molts infants», confirma l'alcalde. A més a més, també es poden veure algunes carrosses fetes al poble. «No cal inscripció prèvia, tothom serà benvingut», assegura Brugués.

Després de l'animació infantil, l'associació Esportiva de Caçadors de Fortià s'encarregarà d'organitzar un sopar de Carnaval que ja arrencarà a partir de les set de la tarda. És un sopar a base d'entrepans i barbacoa. Cal dir que la mateixa entitat local és qui porta el servei de bar. La festa seguirà a partir de les nou del vespre amb un ball amenitzat per l'orquestra Mitjanit, una formació capaç d'atraure un públic més aviat juvenil.

Una festa recuperada fa quinze anys

Una festa recuperada fa quinze anysEl Carnaval de Fortià es va recuperar ara fa uns quinze anys gràcies a l'impuls que li va donar l'associació de Joves del poble. «Havien arribat a fer concerts multitudinaris i era un Carnaval molt juvenil», rememora l'alcalde. Fa uns dos o tres anys, l'entitat va deixar-ho i l'Ajuntament va apostar per mantenir-lo, però amb un altre format, ja que «la nit no generava reclam». Val a dir que fa dues setmanes, els nens de l'escola ja van posar el seu granet de sorra amb una rua oberta a tothom que va ser tot un èxit.