El carnaval de Vilafant camina cap a una dècada de vida i engresca cada cop més colles a gaudir de la gresca i la xerinola al carrer. Enguany s’han apuntat a la rua d’aquest dissabte cinc carrosses. El carnaval de Vilafant, que se celebra sempre el segon cap de setmana, un cop ja s’ha fet el de Roses, arriba enguany a la novena edició. La festa comença a les quatre de la tarda. Mitja hora abans es fa la concentració de comparses i car­rosses davant de l’escola Sol i Vent. L’associació La Totxana juntament amb l’ampa de l'escola Sol i Vent organitzen la festa.

A les quatre de la tarda s’inicia la rua pels carrers del nucli antic amb tot de festa i xerinola on no faltarà la música, el confeti i el ball. «Més tard seguirem la festa al centre de cultura i esbarjo, on es farà una xocolatada amb melindros que ens preparen des de l’associació de la gent gran de Clau de Sol per als assistents», destaca la presidenta de la Totxana, Anna Salellas. La xocolatada es fa al centre de cultura i esbarjo, on seguirà la festa amb animació perquè petits i grans acabin de passar una gran festa de carnaval.

Colles que debuten

Una de les colles més multitudinàries, la de l’escola Les Mèlies, ha reunit cap al voltant de 170 participants. La Miriam Fèlix és una de les mares del centre que fa uns anys va començar-se a disfressar pel carnaval de Vilafant juntament amb altres famílies: «Aquest any vam decidir fer carrossa i traslladar la proposta a l’AMPA». Des de la classe de 2n B, s’ha impulsat la iniciativa i s’ha creat una comissió de carnaval que ha aconseguit engrescar una cinquantena de famílies. Petits i grans es vestiran de Triki, el monstre de les galetes, per desfilar en cercavila, amb una disfressa que «hem intentat que sigui la més econòmica possible i fàcil de fer».

Feltre i goma EVA o paper pinotxo són els materials que més s’han utilitzat per dur-la a terme. L’escola va fer dos tallers al costat del local social de Les Mèlies per crear la disfressa i un grup de famílies han quedat alguns diumenges per decorar la carrossa. El resultat es lluirà aquest dissabte amb la il·lusió de tots els participants.

Áquest és el primer any que la colla de l’escola Les Mèlies desfila a la rua del municipi, però alguns pares i mares del centre i els seus fills ja van començar a fer-ho fa tres anys: «Quan els nens van començar l’escola, un grup de pares i mares ens vam animar fins a arribar a ser unes vuitanta persones». Víkings, reis de cor o jugadors de rugbi són algunes de les temàtiques que han utilitzat els últims anys. En aquesta ocasió i per decisió popular, el novembre passat es va decidir la disfressa d’aquest any. «S’ha volgut apuntar gent fins l’últim moment però ja havíem fet la comanda de material i hem hagut de tancar la llista de participants», explica la Míriam. De cara a l’any que ve es preveu que el nombre de disfressats anirà en creixement. «Estem molt contentes de la resposta de la gent».