L'Ajuntament de Castelló d'Empúries, a través del Departament de Benestar Social i Famílies, inicia la campanya: "El Carnaval no és patriarcal" amb la finalitat de reflexionar sobre la violència masclista, i prevenir-la i/o aturar-la en cas que hi sigui. Aquesta campanya pretén ser un acte de consciència i educació social sobre aquesta xacra per a totes les edats.

Per aquest motiu, han editat una carta per a totes les famílies amb filles i/o fills escolaritzats al municipi, per convidar-los a que en parlin i reflexionin sobre el tema amb elles i ells. Des de l'Ajuntament consideren que és important no deixar d'insistir-hi, i aquesta és una manera més d'entrar a les converses del dia a dia, perquè poc a poc el missatge estigui quan més present millor.

Una altra de les novetats és que s'han realitzat uns rètols amb el missatge de la campanya que es distribuiran entre les comparses de carnaval perquè els puguin penjar a les carrosses, per tal de fer-lo ben visible durant les quatre desfilades que es faran el cap de setmana.

A més a més, també s'han fet unes pancartes que es penjaran als recintes on es celebraran els balls de Carnaval, tant a Castelló com a Empuriabrava, i s'han editat uns adhesius que es distribuiran amb les cartes a les famílies, a part de repartir-se també des del Punt Lila, juntament amb altre material.

Amb aquestes accions volen que el color lila sigui present en tots els espais on es celebri el Carnaval. Han triat aquesta festa perquè implica eufòria, diversió i en alguns casos excessos. Malauradament, hi ha persones que no saben gestionar aquestes situacions i adopten actituds agressives que atempten contra les llibertats de les dones. "Ni l'eufòria ni l'alcohol són una excusa, mai! Mereixem unes festes lliures de sexisme", diuen.

Com a darrera acció de la campanya, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, durant aquest Carnaval habilitarà Punts Lila, tant el divendres a la nit a Empuriabrava, com el dissabte a Castelló. El Punt Lila és un espai d'informació, identificació, visualització i intervenció en cas de violències masclistes de qualsevol tipus que pateixen dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+ en espais d'oci. Té una clara funció pedagògica, amb l'objectiu de prevenir les violències especialment entre la població més jove en ambients de festa on sovint són més normalitzades i invisibilitats.

Per tal de donar una imatge que resulti atractiva per als i les joves han optat per uns dissenys de la il·lustradora Wäwä que creiem que ha aconseguit l'estètica adequada per aquest tipus de campanya que vol ser informativa i reivindicativa alhora.