La Regidoria de Joventut amb la darrera edició de la campanya 'Per Carnaval no tot s'hi val' en marxa, anuncia que es reinventarà a partir del 2021.

Com s'ha plantejat la campanya d'aquest Carnaval per als joves?

Hem engegat la 8a campanya Per Carnaval no tot s'hi val, impulsada des del Departament de Joventut i la qual està basada en la sensibilització, la informació i la prevenció dintre de l'àmbit de la salut per la festa de Carnaval de Roses. Aquest any, a través d'un joc, volem traslladar tot el protagonisme i la responsabilitat a la gent del nostre municipi amb el lema: És a les teves mans.

Després d'aquests anys, què s'ha aconseguit?

Des del Departament de Joventut entenem que l'objectiu principal de la campanya s'ha assolit clarament i que ara toca passar pàgina i redirigir-la cap a altres campanyes, continuant treballant la salut però des d'una altra perspectiva i de manera global durant tot l'any. Per això mateix volem traslladar el missatge de responsabilitat al nostre jovent i a la nostra ciutadania en general respecte a les conductes al llarg del Carnaval perquè la festa sigui tot un èxit.

Com es vol orientar els pròxims anys?

Un cop passat Carnaval i amb el Pla Local de Joventut també acabat, ens centrarem en quina mena de campanya cal treballar i quina serà la millor metodologia.

En quins temes és més necessari incidir?

Hi ha molts temes que són importants per al nostre jovent, però estic convençuda que cal treballar la cohesió social, el diàleg intercultural, la lluita contra el racisme i trencar estereotips que posen pals a les rodes a l'hora de posar el/la jove al centre de la nostra societat. És molt important que el/la jove se senti partícip del nostre dia a dia perquè és el gran motor. Perquè una ciutat avanci ha de ser oberta, participativa i cohesionada.

Es potencia el punt lila.

Sí, la violència contra les dones no és un fenomen nou i la lluita contra aquesta xacra no és exclusiva de les dones, sinó de tota la societat, per això mateix abordar aquest tema forma part del nostre compromís com a govern de la vila. La bona experiència dels Punts Liles durant la Festa Major de Roses ens va permetre considerar que cal continuar apostant per aquest servei basat en la informació, la sensibilització i la prevenció davant actituds masclistes i comportaments sexistes a l'àmbit de l'oci nocturn.

De quina manera ajuden les xerrades que feu als instituts abans que comenci el carnaval?

Ajuden d'una manera molt positiva, ja que els joves poden treure's dubtes d'una manera interactiva i s'informen de manera dinàmica. És molt important continuar fent aquestes xerrades, i encara que aquesta sigui l'última edició de la campanya Per Carnaval no tot s'hi val, continuarem assistint als instituts per oferir al nostre jovent tota la informació possible referent a aquest tema.

Els joves han aconseguit canviar la forma de viure la festa?

Sí, ja que el Carnaval ha anat canviant de manera positiva referent al comportament dels joves i es pot veure clarament el/la jove que ha participat en la campanya o el que no. El/la jove de Roses ho té clar i és per aquest motiu que el lema d'aquest any és: És a les teves mans, ja que depèn d'ell/d'ella que la festa sigui tot èxit.

Quina és l'assignatura pendent?

Pel que fa a l'Àrea de Joventut, és acabar el Pla Local de Joventut que ens permetrà tenir el full de ruta per treballar durant aquests anys polítiques de joventut valentes, coherents i beneficioses per al nostre jove.