18 de febrer de 2020
18.02.2020
Roses

La Resistencia del Carnaval de Roses vetlla per una festa de caire familiar

És una de les comparses més joves i de recent creació al municipi

17.02.2020 | 19:02
La sèriè 'La Casa de Papel' inspira la nova colla

Després d'anys vivint la gresca del Carnaval rosinc dins d'una colla de molts participants, que ara s'ha dissolt, un grup de joves del municipi i de pobles propers s'han fet forts i han creat La Resistencia, una colla que vetlla per gaudir de la festa d'una forma popera i familiar: «Pensem que t'ho passes més bé quan coneixes tothom i això és impossible quan les colles són tan grans», explica Rubén Mena, un dels caps de la nova formació, amb 65 participants que debutarà aquest dijous per la gran festa major d'hivern.

Aquest és un any d'impàs: «Hem tingut poc temps per preparar la carrossa i la disfressa, però ja gairebé ho tenim tot a punt i per a l'any que ve tor anirà més rodat». La sèrie La casa de papel els ha inspirat i enguany han comprat la disfressa, per manca de temps, però la intenció és trobar una modista per al Carnaval vinent «perquè la gràcia és que puguem anar tots vestits iguals i lluir una disfressa original» comenta Rubén.

Una festa sana


Des de fa quatre mesos, la feina ha estat intensa perquè el debut de La Resistencia al Carnaval de Roses sigui un èxit, enguany. «Del Carnaval m'agrada tot, com a bon rosinc ho porto a la sang». La Resistencia estarà present del primer dia a l'últim del Carnaval: «Ens il·lusiona la colla que hem creat, som tots molt ben avinguts, tots som amics», la majoria del poble, però també de Vilajuïga, Cadaqués, Garriguella, Pau o Figueres. Sobre les normes del Carnaval, la Resistencia té una opinió clara sobre com cal comportar-se: «La imatge que oferim del Carnaval és molt important, considero que l'organització és molt bona i que el podem disfrutar molt, sense caure en excessos», conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook