El Carnaval del municipi de la Jonquera centrarà tots els seus actes el diumenge 23 de febrer. Això, però, es veurà complementat per la rua de Carnaval de l'escola Josep Peñuelas del Río, que celebrarà tres dies abans, el dijous 20. El diumenge, però, els colors i la música inundaran els carrers del municipi. En un Carnestoltes que mantindrà el mateix format dels altres anys, el consistori espera que es repeteixi l'assistència de les més de 300 persones que hi participen any rere any.

Al matí, els Tambors i Xanquers de l'Albera acompanyaran els participants del Carnaval durant tot el recorregut que, enguany, disposarà d'un nou recorregut. A la una del migdia, tindrà lloc, davant la Societat, un espectacle d'animació infantil a càrrec dels Atrapasomnis i, tot seguit, tothom podrà gaudir del tradicional dinar popular que organitza la Comissió de Carnaval de la Jonquera. L'àpat és gratuït per tots aquells que es disfressin, i per a aquells que tinguin més vergonya i no portin indumentàries adequades al Carnestoltes, podran adquirir, el mateix dia, un tiquet pel dinar amb un cost de 3 euros. Això sí, proposen un àpat on es generin el menor nombre de residus possibles. Per això, l'organització demana que tothom porti els plats, gots, coberts i tovallons de casa.

A les cinc de la tarda, tornaran les ganes de ballar amb el grup Julay's i, a la mitja part, es realitzarà el concurs de disfresses. Les categories són: la millor disfressa individual infantil i adult, i 6 premis als millors grups de disfresses, compostos per dues o més persones. Cal tenir en compte que per optar a un dels premis s'haurà d'estar present durant el ball i la mitja part.