La majoria dels rosincs s'han disfressat des de petits i per això la tradició continua perpetuant-se de pares a fills. Aquest any Iona Ruiz i Ivan Padilla, d'11 anys, tindran un protagonisme especial com a reis infantils del Carnaval. Tots dos es mostren molt il·lusionats i nerviosos, a parts iguals. Divendres passat van protagonitzar l'acte de presentació del Carnaval, que s'ha fet per primer cop al Teatre de Roses, amb el suport dels membres de la seva colla Els Scargottins.

A la colla Scargottins, la mainada té un pes important, tot i que hi trobem gent de totes les edats. Els records dels més petits van lligats indiscutiblement al Carnaval. La Iona, alumna de sisè del Centre Escolar Empordà de Roses, va explicar en el seu discurs al Teatre, com l'experiència carnavalesca li ve d'abans de néixer, quan la seva mare, embarassada d'ella, es disfressava i desfilava pel Carnaval. D'entre les seves disfresses preferides destaca la de l'any que es van vestir de moteros i el que més la fa vibrar és participar en les passades i ballar.

També l'Ivan ha viscut el Carnaval des que tenia un anyet, al seu poble, Roses. Ara estudia sisè a l'escola Carme Guasch de Figueres. Com la Iona, desborda il·lusió, per viure aquest Carnaval i exercir de monarques durant la cercavila d'aquest dijous, obrint la passada de dissabte i gaudint al màxim d'aquesta ocasió especial. Del Carnaval li agrada tot, des de les passades fins a l'arrossada del dilluns. Tots dos estan disposats a demostrar que són l'ànima de la festa.