Si funciona, per a què canviar? L'Ajuntament de Llançà vol continuar celebrant el Carnaval com fins ara perquè és garantia d'èxit. «Cada any hi ha més participació i la gent està molt contenta», explica la regidora de Joventut, Elsa Rodríguez. Afirma que possiblement l'any vinent es plantegin novetats que s'hauran de parlar amb les colles, com fer entrega de premis, però, de moment, es manté el que funciona. I és que el Carnaval de Llançà funciona, i molt bé. Les trenta carrosses que van participar l'any passat en la rua el consoliden com un dels carnavals més populars i de referència de la comarca, tan sols superat en número per Roses. «Molta gent combina divendres a Roses i dissabte a Llançà», matisa Rodríguez.

Les inscripcions per participar en la rua finalitzen aquest dimecres 19 i la regidora confia que l'afluència de darrera hora faci «igualar o superar» la participació del 2019. La gran majoria dels participants són llançanencs, però també col·laboren amb la rua colles d'altres municipis propers com Garriguella o el Port de la Selva.

Activitats per a tothom

La mainada del poble és l'encarregada de donar el tret de sortida a la festa de les disfresses. Des de la Llar d'Infants El Patinet, juntament amb l'escola Pompeu Fabra, faran un recorregut circular a partir d'un quart de quatre de la tarda del divendres 21 de febrer.

El dia gran continua sent dissabte. Des de la tarda, i fins a la matinada, els carrers del municipi s'ompliran de colors i música. Enguany, aquesta part anirà a càrrec de la Bufant fort street band, una comparsa que oferirà «una altra classe d'animació respecte a altres anys», explica la regidora. La festa tancarà amb els coneguts Hotel Cochambre, la banda d'«extreballadors d'hotel» liderada per Benito Inglada ambientarà amb música l'envelat municipal a partir de dos quarts d'una de la matinada. «Esperem que vingui una gran afluència de públic perquè Hotel Cochambre té renom i pensem que pot agradar a un gran ventall de públic», aposten des del govern. El punt fort de l'envelat és que genera un moviment constant de gent, que entra i surt. El motiu? L'espai complementari que es crea fora de l'envelat amb totes les carrosses aparcades, que també disposen de música i festa. Per a Rodríguez és «un ambient maco».

A Llançà, el diumenge de Carnaval l'esmorzar és popular i es fa a l'envelat. No hi ha una bona festa sense un bon menjar, i La Colla del Ranxo ho saben molt bé. Per això, un any més tornen a ser els encarregats d'alimentar els llançanencs després d'un cap de setmana de Carnaval. A partir de les dues del migdia, al mateix envelat, hi haurà el conegut ranxo popular d'estofat de vedella i després un ball que posarà fi al Carnaval 2020.