El Carnaval és alegria, diversió, imaginació bon humor i també una oportunitat per remoure consciències. Per aquest motiu els de la colla Bruel que aquest any tenen moltes coses a celebrar, aprofitaran que són els Reis del Carnaval 2020 a Roses per reivindicar els perills del canvi climàtic, per la festa.

Aquest Carnaval, que a més coincideix amb el desè aniversari la colla, El Bruel ascendeix de nivell i aposta per una disfressa i una carrossa en consonància amb el seu regnat. Durant els dies que duri la festa, seran els Déus del gel i de l'aigua, una proposta tan fantàstica com sorprenent que asseguren que no vol deixar ningú indiferent. L'Elisabeth Garcia i en Daniel Garcia són Reina i Rei del Carnaval 2020, «un repte que afrontem amb molta il·lusió i també molts nervis» i que viuran envoltats d'amics, familiars, prop d'una cinquantena de persones, de totes les edats que fan, de la colla Bruels, una cita familiar».

Des de fa mesos, treballen en un dels carnavals més especials per a la colla: «Volíem lluir d'una forma especial, per això hem optat per un tema de fantasia, una disfressa de lluentons, que ens faci molt visibles, pels colors, per la llum». Aquest any la disfressa l'ha fet una modista «tot i que en molts carnavals ens havíem fet la disfressa a casa meva» explica l'Elisabeth. «Som una colla petita i el Carnaval comporta moltes despeses, la carrossa, el lloguer de la nau, la disfressa». El gel i l'aigua seran els elements que dominaran a la carrossa i que donaran el tret de sortida a la rua de Carnaval, tant la nit de divendres com en la passada de diumenge com a privilegi del seu regnat. Com a Reis del Carnaval, també tenen la missió de portar el rei Carnestoltes a la carrossa fins que sigui cremat el dilluns, últim dia de la festa. Perquè aquest Carnaval sigui espectacular, els de la colla Bruel també tenen ja a punt la seva coreografia: «Intentem fer-la amb temps i assajar els caps de setmana».

Una dècada de vida

Ja fa deu anys que la colla Bruel forma part de la festa del Carnaval rosinc, «uns dies que disfrutem al màxim, sobretot durant les passades». Un cop la rua finalitza, l'ambient del Port, asseguren, «ja no ens agrada tant, allà sempre hi ha problemes i per això nosaltres no hi acostumem a anar allà».

Reconeixen que els últims anys la prohibició de beure i menjar durant les passades ha millorat l'ambient de la festa, però que «encara hi ha feina a fer per acabar amb l'incivisme de la gent, sobretot la que ve de fora, el Carnaval no vol dir desfasar-se».