Tot i que és difícil precisar quants gats i gossos hi ha al món, s’estima que la xifra de felins arriba als 600 milions d’exemplars i la dels gossos, als 500 milions.

A Espanya, segons l’<strong>ANFAAC (Associació Nacional de Fabricants d’Aliments per a Animals de Companyia</strong>), hi ha més de 29 milions de mascotes. I segons aquestes dades, elaborades a partir de l’Estudi de Censos 2021 ANFAAC i Veterindustria, d’aquestsmés de 9,31 milions són gossos i gairebé 5,86 milions són gats. I malgrat aquestes altes xifres, els països de la Unió Europea del nostre entorn encara superen Espanya en quantitat de mascotes.

Anteriorment hem tractat la<strong>toxicitat </strong>que representen per als gossos alguns <strong>aliments que consumim</strong> les persones. Però hi ha plantes que representen un perill encara més gran, encara, que aquests aliments. En concret, els baladres o llorer de flor o rosa llorer, el terme científic dels quals és ‘Nerium oleander’, que es continuen trobant en vivers i, el que és pitjor, a les mitjanes d’autopistes i autovies, malgrat que la <strong>llei de medicament</strong> prohibeix vendre’ls al públic a Espanya amb finalitats medicinals. Això és a causa que la seva venda amb finalitats ornamentals no està prohibida, malgrat ser una de les plantes més verinoses del planeta.

És una de les plantes més perilloses per a les mascotes, si no la més: la totalitat dels baladres és tòxica i ingerir-ne fins a una part molt petita pot fer que els gossos o gats tinguin arrítmia i puguin arribar a morir.

No obstant, no són les úniques: hi ha desenes de plantes que poden presentar un perill per als nostres gats i gossos.

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí t’explicarem tot el relacionat amb les teves mascotes i com treure el màxim profit de les teves plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.