L'associació Salt al Mar i Platges Netes van fer, ahir dissabte 25 de setembre, una nova acció mediambiental emmarcada dins de la «VII Gran Limpieza Internacional de fondos marinos y playas». L'acte va tenir lloc a Llançà, i es va organitzar amb la col·laboració de SK Kayak, Llançà Turisme i Diving Centre Colera, a més d'amb la gentilesa de Pere Garriga que va deixar la seva barca de suport als bussos.

La neteja es va iniciar a les 11 del matí, quan els bussos van sortir de la platja del Port. Aquests van arribar fins a la platja del Cau del Llop, el qual era l'objectiu de l'acció mediambiental. 14 bussos, 8 voluntaris amb caiac i 24 voluntaris van netejar la sorra d'aquesta platja.

Els voluntaris han començat la neteja del fons marí a les 11 del matí JESÚS BLANCO

Els bussos van treure 300 kg de brossa del fons marí: trossos de barca trencada, ampolles de plàstics, ferros, morts d'ancoratge, llaunes i de tota mena de plàstics. Els caiacs també van donar suport des de la superfície recollint el que els bussos treien del fons marí.

Per terra, la tasca es va emmarcar dins d'1 m2 per les platges i es van recollir molts plàstics, bastonets d'orelles, tovalloletes, llaunes i burilles. En total, 9 kg de brossa.

Els bussos marins han tret 300 kg de brossa del fons marí JESÚS BLANCO