Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre, l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha realitzat una sessió informativa per a la promoció de la mobilitat elèctrica als ajuntaments de la comarca.

L’objectiu ha estat presentar diferents maneres d’impulsar la mobilitat elèctrica als municipis. Durant la sessió, on han participat una trentena de persones, han intervingut diferents empreses del sector de la mobilitat elèctrica com Etecnic i Audit Energia, que instal·len i gestionen punts de recàrrega elèctrica i RideMovi que implanta sistemes municipals o supramunicipals de bicicletes elèctriques compartides. La jornada ha finalitzat amb la participació de l’ICAEN que ha presentat el programa d’ajudes MOVES III i que es publicarà durant aquest mes de setembre.

Aquesta edició de la setmana promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. Sota el lema: «Fes salut. Mou-te de manera sostenible» i en línia amb la temàtica d’aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la Covid-19.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’ha adherit, un any més a la setmana i dona suport a les accions que s'organitzen des dels municipis.