19 de març de 2021
19.03.2021
L'Empordà
DIA MUNDIAL DE L'AIGUA
LEMES

Del «Be water, my friend» a altres frases per reflexionar sobre l'aigua

Bruce Lee no va ser l'únic personatge cèlebre que ens va convidar a reflexionar sobre aquest líquid element i les seves característiques úniques. Leonardo da Vinci, Napoleó Bonaparte i Jacques Cousteau han deixat per a la posteritat frases que continuen totalment vigents i que un dia com avui convé recordar

19.03.2021 | 13:42
ARXIU

Deia el mític Bruce Lee, llegenda de les arts marcials, que fóssim com l'aigua («'Be water, my friend'»), perquè l'aigua pot fluir i també pot colpejar, l'aigua es caracteritza per no tenir forma, simplement s'adapta a la del seu recipient.

És sorprenent que l'aigua, la simple unió de dos àtoms d'hidrogen i un d'oxigen, sigui un compost tan extraordinari, es comporti de maneres tan diferents i jugui un paper tan crucial en les nostres vides. Estem fets d'aigua, ens envolta, en depenem, però, no obstant, de vegades oblidem que és un recurs limitat i amenaçat.

L'escriptor, dibuixant i humorista El Perich sabia que moltes vegades l'humor és la millor manera de comunicar coses serioses, i així ho mostrava amb aquesta frase: «La beguda més perillosa és l'aigua, et mata si no la beus».

«L'aigua, l'aire i la neteja són els principals productes de la meva farmàcia», Napoleó Bonaparte

Lamentablement la diarrea infantil –associada a l'escassetat d'aigua, sanejaments inadequats i aigües contaminades– causa la mort a 1,5 milions d'infants cada any. (OMS/UNI CEF 2019)

«L'aigua és la força motriu de tota la natura», Leonardo da Vinci
El visionari del Renaixement, admirador de la naturalesa, deixava clar en la seva afirmació que l'aigua és la base de la vida a la Terra.

«Oblidem que el cicle de l'aigua i el cicle de la vida són un mateix», Jacques Cousteau
Una realitat preocupant ja que com ell mateix afirmava: "L'aigua i la terra, els dos fluids essencials dels quals depèn la vida, s'han convertit en llaunes globals d'escombraries". Segons Greenpeace, es llancen al mar uns 200 quilos de plàstic per segon i el 2050 els oceans tindran més plàstic que peixos.
«La beguda més perillosa és l'aigua, et mata si no en beus»,  El Perich
L'escriptor, dibuixant i humorista El Perich sabia que moltes vegades l'humor és la millor manera de comunicar coses serioses.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook