Amor verinós: un casament acaba en tragèdia amb la mort del nuvi i la núvia ingressada

"La parella tenia una relació des de feia set anys, i la jove pressionava el noi perquè es casés però ell no volia"

Imarge d'arxiu d'un casament.

Imarge d'arxiu d'un casament. / CCO

Bruna Segura

Un jove de 21 anys va morir durant el seu casament i la núvia es troba en estat crític després que tots dos consumissin verí després d’un aldarull durant la cerimònia, al centre de l’Índia, segons van informar aquest dijous les autoritats.

Després de consumir el verí, el nuvi va informar la núvia durant la cerimònia i, tan aviat com ho va saber, ella també en va beure, va relatar la policia de la localitat de Kanadia, a la ciutat d’Indore, on es va produir el succés.

Els metges van declarar mort l’home a l’arribar a l’hospital, mentre que l’estat de la dona, de 20 anys, és molt greu i es manté amb suport vital.

Dubtes sobre el matrimoni

El subinspector adjunt de Policia Manoj Hirbe, va indicar que «la parella tenia una relació des de feia set anys, i la jove pressionava el noi perquè es casés però ell no volia».

«Més tard, les dues parts van arribar a un acord i tots dos estaven llestos per casar-se. Dimarts, el dia del casament, el nuvi va agafar verí i se’l va beure, quan la núvia se'n va assabentar, també en va beure», va detallar.

El matrimoni forçat és il·legal i penat a l’Índia. Tot i això passa amb molta freqüència en aquest país, especialment amb les dones, vistes com una càrrega per a algunes famílies que només s’alleuja amb el matrimoni.

Tot i que el matrimoni «per amor» ha anat guanyant popularitat a l’Índia, la majoria de les famílies continuen preferint les unions arreglades, cosa que permet als nuvis i pares triar candidats considerant factors com la casta, l’edat, i estatus social.

Problemes amb el dot

Històricament, els casaments i tot el que els envolta han suposat una font de tensions a l’Índia, especialment el dot, que genera suïcidis, humiliacions i assassinats.

El dot perdura a l’Índia  i no pagar-la porta en moltes ocasions a les pitjors conseqüències. L’Oficina Nacional de Registre de Delictes afirma que es produeix al país una mort a causa del dot cada hora.

Cremar viva a la núvia amb querosè és una pràctica molt estesa en aquest país asiàtic. Un dels casos més sonats va ser fa dotze anys, quan una jove de 22 anys i la seva filla, que dormien juntes quan van ser calcinades pel seu marit i diversos familiars per no pagar-los 200.000 rupies (2.400 euros) i una motocicleta.