Figueres

L'alcaldessa Agnès Lladó estrena un nou espai a Youtube amb les influencers Ariadna Gasull i Marta Holgado

'Figueres sense embuts' és un projecte d'entrevistes a la gent jove de la ciutat que s'ha inaugurat aquesta setmana

Primer episodi de 'Figueres sense embuts', d'Agnès Lladó

Paola García

Paola García

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, se suma als projectes audiovisuals que ja han impulsat altres polítics fent entrevistes a gent diversa. En aquest sentit, l'alcaldessa ha estrenat Figueres sense embuts, un nou programa a Youtube d'uns 30 minuts de durada on parlarà amb joves de la ciutat.

El primer episodi s'ha emès aquest dimecres 28 de desembre i ha comptat amb la participació de dues influencers figuerenques, Ariadna Gasull i Marta Holgado.

Gasull a Instagram és @ariadnagasull i té quinze mil seguidors. Va començar «fent un favor» com a model d’una botiga de roba de Barcelona i ara compta amb la seva pròpia marca de joies. 

Holgado es va donar a conèixer a través del perfil compartit amb la seva família, @3sistersalamoda, on des de petites les tres germanes han fet de models de diverses marques i establiments. Després d’aconseguir més de dotze mil seguidors amb aquest perfil, es dedica a assessorar negocis sobre com fer publicitat i millorar la seva presència a les xarxes socials.

Durant la conversa a Figueres sense embuts, les noies han explicat com viuen la ciutat i per què senten que Figueres «és casa». Consideren que hi ha els recursos necessaris perquè la gent jove s’hi senti a gust. L’únic que podrien trobar a faltar són espais d’emprenedoria on joves com elles puguin aconsellar a generacions futures com liderar un projecte propi.

Durant l’última part del programa, són elles les que poden preguntar el que vulguin a l’alcaldessa. En aquest cas, les joves influencers volien saber què poden fer elles per potenciar la bona imatge de la ciutat. L’alcaldessa té clar que discursos com el seu són els que Figueres necessita, «la ciutat necessita que la gent de peu parli sense embuts i, en això, els joves i les xarxes socials tenen molt a dir».

A més de l’entrevista, el programa té una secció on es pregunta a les convidades per llocs i curiositats de la ciutat. En el «Test figuerenc» d’aquest primer capítol, Gasull i Holgado van descobrir què és el que s’amaga al soterrani dels Caputxins.

Figueres sense embuts

En paraules de la pròpia alcaldessa, el projecte neix per posar «una perspectiva diferent» en l’imaginari col·lectiu de la ciutat, parlant amb gent que està fent coses per la ciutat de Figueres i que moltes vegades, desgraciadament, no en som conscients». Així, d’una banda, les persones convidades a aquest nou programa no superen els 35 anys i, d’altra, són gent que ha decidit portar el seu projecte de vida, professional o personal, a Figueres. Una manera de mostrar l’«orgull figuerenc» que tantes vegades ha parlat Lladó als seus actes públics. Fent a la gent jove protagonista principal d’aquest espai, l’alcaldessa també pretén que, entre aquest sector, es generi més interès per la política institucional, traslladant les seves inquietuds, decisions o dificultats a qüestions que es poden resoldre amb polítiques públiques.

Cada capítol de Figueres sense embuts té una durada aproximada d’uns 30 minuts i la previsió és que s’emeti un nou capítol cada quinze dies al canal de Youtube d’Agnès Lladó. També es preveu compartir el contingut a reels d’Instagram.

El programa es grava a la sala d’actes de la Biblioteca Fages de Climent, triat expressament per ser un equipament emblemàtic de la ciutat que enguany celebra els seus cent anys i que, a més, té l’espai idoni per aquest tipus de gravacions. De moment només s’han preparat tres capítols però la idea és que sigui un projecte amb continuïtat.

Propers convidats

Els següents convidats són Miquel Corney, vocal i la persona més jove dels Amics dels Gegants i Fundador de la Colla dels Gegants Particulars. I Ruben Romera i Rachid Bouchikh, dos figuerencs que, amb menys de 20 anys, van impulsar una botiga tecnològica a la ciutat en plena pandèmia.