L’empresari Elon Musk va publicar aquest dimecres un vídeo en el qual se’l veu entrar somrient a la seu de Twitter amb un lavabo a sobre, donant a entendre que la compra de la xarxa social ha arribat a bon port. Tot i que la companyia encara no ho ha fet oficial, el multimilionari ja s’ha autoproclamat «cap de Twitter» en el seu perfil de la xarxa social.

En el seu compte en aquesta plataforma, el multimilionari va escriure «Entrant a la seu de Twitter, assimilin-ho!» un missatge que incloïa la paraula «lavabo» en anglès, a la qual feia referència en clau d’humor durant la seva entrada a l’edifici.

Musk, per mandat judicial, ha de completar l’adquisició de Twitter pels 44.000 milions de dòlars pactats com a màxim aquest divendres vinent si vol evitar anar a un judici impulsat per l’empresa després que fes marxa enrere.

El cap de Tesla va mirar de negociar una rebaixa del preu de l’operació, però Twitter no ho va acceptar i, finalment, amb el procés judicial ja molt a prop, Musk es va donar per vençut i va anunciar que acceptava tancar l’operació en els termes originals.

El vídeo suggereix que les dues parts poden haver tancat ja els detalls de l’operació, en la qual els analistes veien com a obstacle principal el finançament, abans d’aquesta data clau de divendres.

Un parell d’hores abans, l’empresari havia escrit: «Una cosa bonica de Twitter és com apodera el periodisme ciutadà, la gent pot disseminar notícies sense un biaix de l’establishment».

Nega els plans d'acomiadar el 75% de la plantilla

El conseller delegat de Tesla i SpaceX, Elon Musk, ha anunciat als empleats de Twitter que finalment no planeja retallar vora el 75% del personal de la xarxa social si finalment pren el control, segons ha informat l'agència Bloomberg.

Després que la setmana passada el magnat anunciés davant els inversors de la xarxa social els seus plans per a retallar en tres quartes parts la plantilla, Musk ha afirmat davant els empleats de la companyia durant una visita a les oficines centrals a San Francisco que finalment la retallada no entra en els seus plans.

No obstant això, Twitter ja esperava despatxar part del seu equip a causa de factors econòmics, la qual cosa hauria generat estrés entre els treballadors.

Amb tot, una retallada de plantilla no només afectaria el personal, sinó també la infraestructura de la companyia i els centres de dades que permeten el funcionament de la xarxa social.