Dico és un gos de 8 anys que ja en feia sis que vagava perdut per Granada i que de la nit al dia ha vist com ha pogut retrobar-se amb la seva familia. Pepa Tenorio ha estat l'heroïna d'aquesta història. La dona va trobar l'animal sol pels carrers de la província andalusa i va decidir acollir-lo per veure si podia trobar els seus amos i retornar-lo a casa. Ara Dico, gràcies a la cerca exhaustiva de Pepa i el microxip que duia, ha aconseguit tornar a la seva llar.

"Si us plau, sempre que vegeu un animal al carrer no passeu de llarg, no sabem el seu passat, no sabem si darrere hi ha una història i una família que el busca, i si no n'hi ha, segur que es pot fer alguna cosa per ajudar-lo. L'egoisme humà ens fa no voler complicar-nos la vida i mirar sempre cap a un altre costat", va comentar Pepa al seu compte d'Instagram, on ha penjat el vídeo del retrobament.

"Anàvem per la carretera i ens l'hem trobat. Com tinc lector de microxip, he comprovat si en tenia. Amb la veterinària hem descobert que porta perdut des de 2015", explicava en la publicació. Posteriorment, l'equip mèdic es va posar en contacte amb el propietari: "Estava plorant, portava anys buscant-lo, era del seu pare que va morir abans de poder retrobar-se amb l'animal. Estic superemocionada. Poseu-li microxips als gossos, si us plau", demana Pepa.

El propietari estava plorant, portava anys buscant-lo, era del seu pare que va morir abans de poder retrobar-se amb l'animal

Després de publicar el vídeo del retrobament, molta gent va comentar en la publicació que l'animal semblava "vellet" i que es veia "malament". Gràcies a la revisió veterinària van poder comprovar que el gos té 8 anys però el lamentable estat en el qual va aparèixer el feia semblar molt més gran. "Tot el que es veu és pèl, ell està molt prim, se li marquen els ossos i té ferides per tot el cos, així que bé no ha estat" va afegir la salvadora de l'animal per justificar el seu estat.

Per sort, la història d'en Dico ha tingut un final feliç. Gràcies a dur un microxip i a l'interès de Pepa, ara hi ha un gos menys perdut pels carrers: "Dico ja reconeix la veu de la seva família i sap que està fora de perill".