El nou robot de cuina del Lidl ha disparat les alarmes a les xarxes socials. I és que el Monsieur Cuisine Connect que comercialitza la cadena alemanya compta amb un micròfon ocult que pot ser fàcilment 'hackejat', a més d'altres problemes de seguretat.

Ha estat la web francesa Numerama qui ha descobert que el robot de cuina del Lidl podria ser vulnerable a atacs. Aquesta pàgina assegura que dos joves aficionats a la informàtica, Alexis Viguié i Adrien Albisetti, van començar a 'hackejar' aquest dispositiu per una aposta.

I és que un amic d'Alexis el va reptar a jugar al videojoc 'Doom' al robot de cuina del Lidl. El que aquest jove no s'imaginava era que 'hackejar' aquest aparell seria bastant fàcil i el pitjor de tot: que trobaria un micròfon ocult l'existència del qual no s'esmenta en les instruccions del robot de cuina, a la pàgina web de Lidl ni en cap un altre lloc.

El robot de cuina del Lidl, dissenyat a Alemanya i produït a la Xina, es ven per 359 euros. Compta amb una pantalla tàctil de set polzades i amb connexió wifi per poder descarregar receptes.